1/4/06

UN ALTRE DIA IMPORTANT PER L'ESTATUT




Ahir va ser un altre dia important per l'Estatut. El va aprovar el ple del Congrés dels Diputats i ara passarà al Senat. Allà la posició d'ERC serà fonamental, doncs si segueix votant negativament, amb els seus vots i els del PP serà retornat al Congrés.

Però, com que ja vam parlar del text aprovat quan comentàvem la conferència del President Pujol, avui m'agradaria cridar l'atenció dels que pugueu llegir això sobre algunes imatges que es van produir durant el matí.

Primer, l'alegria dels protagonistes de l'entesa necessària per arribar a un acord que fes possible un text sensiblement millor que el del 1979, tot i no ser el que va aprovar el Parlament de Catalunya el passat dia 30 de setembre. Són Artur Mas i José Luis Rodríguez Zapatero.

A la llotja de convidats, la delegació catalana no amagava la seva alegria i aplaudia quan també ho feien la majoria de diputats de la cambra. Però fixeu-vos en el paper que hi feia el President del Parlament de Catalunya, el Molt Hble. Sr. Ernest Banach.
.
Una altra autoritat de la llotja era l’Hble. Sra. Marina Geli, Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya. En aquest cas semblava gaudir del moment com si no tingués cap tema urgent per resoldre, però al carrer hi tenia la pràctica totalitat dels metges del país reivindicant els seus legítims drets, mentre als hospitals i centres de salut els malalts es trobaven que no hi havia ningú per visitar-los.

Per cert! En Bargalló sembla que hagi perdut els braços.