18/9/07

Comunicat de CDC

Tenia ganes de parlar-ne, però com que estic absolutament d’acord amb el que diu el comunicat de Convergència davant les darreres declaracions de diferents dirigents d’UDC sobre la iniciativa de CDC de refundar el catalanisme com a resposta obligada a la situació de desconcert i de manca de projecte i lideratge que es viu a Catalunya, el reprodueixo íntegrament:

Davant les darreres declaracions de diferents dirigents d’UDC sobre la iniciativa de CDC de refundar el catalanisme com a resposta obligada a la situació de desconcert i de manca de projecte i lideratge que es viu a Catalunya, el Secretariat Permanent de CDC manifesta el següent:

1) Per a CDC, i en referència a les properes eleccions estatals, l’estratègia és la que es va definir i acordar conjuntament amb UDC el passat dia 23 de juliol.

CDC està a l’espera de desenvolupar aquells acords per concretar-los en un programa electoral que doni resposta a les inquietuds i necessitats del poble de Catalunya en un moment transcendent de la nostra història col·lectiva.

CDC també recorda que en la mesura que el 23 de juliol es va reiterar la confiança com a candidat en la persona de Josep Antoni Duran i Lleida, correspon a aquest posar en marxa els mecanismes interns de Federació per concretar el programa i l’actuació conjunta.

2) CDC vol recordar que el legítim propòsit de refundació del catalanisme que impulsem va més enllà d’unes eleccions, siguin les que siguin.

La raó de ser de CDC és el catalanisme com a base i com a nexe d’unió per defensar Catalunya i els interessos de tots els catalans. Més enllà de la confrontació entre dreta i esquerra, el catalanisme ha de ser l’element cohesionador de les voluntats, dels desitjos i dels anhels d’una majoria àmplia de la societat catalana.

CDC no renunciarà a la seva raó de ser, que creiem útil per a Catalunya, i més encara en les condicions actuals.

3) Creiem i confiem que la direcció d’Unió comprovarà que en la definició del nostre projecte s’hi poden sentir ben representats. Així ha estat durant 30 anys i així pot seguir essent en el futur.

4) Reclamem a la direcció d’UDC d’anar per feina i d’entendre que les discrepàncies públiques entre CDC i UDC acaben avorrint el poble de Catalunya i només serveixen per acontentar els nostres adversaris polítics.

I molt més en uns moments en els que els catalans esperen un debat d’idees i d’actituds que generin il·lusió i confiança, i no dubtes i malentesos que no porten enlloc.

Barcelona, 17 de setembre de 2007