19/12/07

DARRER PLE ORDINARI DE L’ANY

Darrer i més llarg Ple de l’any. Tot i que tots els temes són importants pel dia a dia de la ciutat, la iniciativa l’ha va portar l’oposició amb les seves propostes, moltes d’elles fetes pel Grup Municipal de CiU.

Segurament, les ordres del dia s’estan farcint massa de les anomenades declaracions institucionals. La culpa és de tots, però sempre hi ha propostes que aporten més que d’altres, per exemple la que CiU va presentar per demanar que Mataró es beneficií dels ajuts “globals” promesos pel president del govern de l’Estat als afectats pels talls de RENFE. Doncs són moltes les persones i les empreses de la ciutat que han estat perjudicades pels talls del serveis de Rodalies. A la proposta, que va rebre el suport dels altres grups de l’oposició, el govern municipal no va tenir manies en votar-hi en contra i tombar-la, negant als ciutadans de Mataró la possibilitat de demanar contrapartides pels perjudicis que han rebut.

Però propostes com aquestes passen desapercebudes quan un Ple Municipal arriba a durar nou hores i es deixen temes per resoldre. Cal que entre tots trobem una solució. En la composició de l’ordre del dia, passant més endavant temes on puguin intervenir veïns o associacions, en el nombre de propostes i preguntes, que segurament comporta un compromís del govern d’agilitzar les respostes per escrit.