22/1/08

UN PAPER BEN GALDÓS

Només és la meva opinió, però, des del màxim respecte a les persones, crec sincerament que els socis de govern estan fent un paper ben galdós. Això és el que he pensat quan he acabat de llegir la noticia a Capgròs.

El titular, ”ICV i ERC troben 'greu' l’afer Bassas i demanen un 'gest' per part del PSC”, prometia i intrigava. La reacció dels socis era positiva, però, quin gest esperaven?

Si s’afirma que un assumpte es "greu" i que genera "malestar" i "desconfiança", posant en qüestió la transparència del govern municipal, no es pot acabar dient que esperen "un gest o una compensació". Què vol dir “una compensació”? Vol dir més poder i més càrrecs de confiança?

Està bé que ICV ara vegi la necessitat de desvincular la regidoria d’Urbanisme del Consell del Patrimoni i d’agilitzar la posada en marxa del Consell Assessor d’Urbanisme. La primera era una proposta i una reivindicació de CiU a la campanya electoral i la primera de les esmenes presentades a l’Avantprojecte del nou Reglament d’aquest Consell que ha presentat el Govern, en el que també hi ha Iniciativa, la segona és una antiga proposta del PP.

El fet inacceptable és que es recrimini el paper de la oposició perquè aquesta deixa en evidència el seu inexplicable suport mancat de capacitat d’influència. Segur que dol, però és igual de legítim que tres grups pactin un govern com que la resta de grups facin de control d’aquest govern. Tinguem en compte que, a més a més, govern i oposició només els separen 2.500 vots en una ciutat de 85.000 electors.

Pel que fa a la contraposició dretes-esquerres, senzillament fa riure. Estem parlant d’estil de fer les coses i de responsabilitats polítiques que els informes jurídics no poden justificar i només jutgen els ciutadans.


En tot cas, una vegada l’han deixat anar, haurem d’esperar a veure quines seran les “compensacions”. Estarem atents!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El gest és clar, Bassas no pot continuar sent regidor d'Urbanisme. Si a l'hora de signar el pacte de Govern, aquesta informació hagués sigut pública, amb el dret al dubte, segurament Bassas no hauria sigut regidor. no oblidem el text sencer de l'article 7 de la LLei de Règim de Bases Locals.
S

Anònim ha dit...

Fareu una reprovació?