14/6/08

Valors. 50 números

Avui hem pogut assistir "I jornada Valors i Compromís" que han protagonitzat: Jordi Pujol, Francesc Torralba, Begoña Roman i Toni Comin, organitzada per la revista Valors amb motiu de la publicació del número 50 de la publicació i dels seus cinc anys d’història.

Deixeu-me que us deixi la meva petita col·laboració:

La Solidaritat

Tots tenim un munt de valors dels que podríem parlar. Però això, escollir-ne un no és fàcil i, probablement, depèn de les nostre vivències. Si he escollit la solidaritat és perquè el seu sentit va canviar molt per a mi després de conviure amb la gent del Senegal.

Abans relacionava la solidaritat amb ajudar, més que amb una altra cosa. Solidaritat, cooperació i col·laboració anaven sempre junts. Ara no! Ara tinc clar que ser solidari amb algú és estar al seu costat, compartir amb ell els mateixos problemes, els mateixos sentiments, però també les mateixes alegries i il·lusions.

Ser solidari no vol dir donar, vol dir, sobretot, estar disposat a rebre. Costa molt poc despendre’t del que no necessites. Però és més difícil acceptar que necessites que els altres et donin allò que més val: la confiança, l’amistat, l’amor, ...