13/7/08

15è Congrés CDC: Aprovació dictàmens i presentació de candidatures

Una vegada s’ha donat compte del resultat de les votacions d’ahir als càrrecs unipersonals de l’Executiva Nacional, comença el tràmit d’aprovació en Plenari dels textos definitius que fins aquesta matinada han estat treballant els delegats i delegades.

Comença Francesc Homs, president del Comitè de la Ponència número 1, que actua com a portaveu. Va quedar una esmena viva, que defensa Ignasi Guardans, esmena que no hem acabat d’entendre, fora del seu context de debat, els que no participàvem a la ponència. L’esmena ha estat rebutjada i el text resultant del tre ball d’aquests dies ha estat aprovat pel 97,98%.

Lluís Corominas ha seguit a Homs, en aquest cas, donant compta de les modificacions al text inicial de la tercera ponència. Modificacions que, en molts casos, afecten als Estatuts del partit, per exemple, tot allò que fa referència a la composició del CEN o a l’exigència als consellers Nacionals de complir en les seves obligacions, etc. Una altra part important del text és el que fa referència a les relacions amb Unió Democràtica. En aquest cas, el text definitiu és molt més exigent en el compliment del que estableixi la Federació i obra la porta a candidatures separades en les eleccions municipals, però en cap cas, aposta pel trencament, proposta que va ser rebutjada pel 80% dels delegats presents a la votació.

Segueixen les ponències número 4 i 2, també defensades per les seves respectives presidentes dels comitès, Maite Fandos i Maritxell Borràs.

Han seguit la presentació per part Secretari General del bloc de persones que ell proposa per ocupar diversos llocs d ela nova executiva i a continuació hem pogut escoltar els candidats a presidir les distintes Federacions Territorials de CDC.

A començat Jordi Martí, candidat de la Federació de Barcelona Ciutat, que substituirà a Quim Forn. M’ha agradat la frase “Barcelona està a punt i vol que retorni la il·lusió”, jugant amb els eslògans del Congrés.

A continuació, Jordi Turull, candidat a repetir com a president de la Federació de les Comarques de Barcelona, fins ahir Regió I, i al que tinc l’honor d’acompanyar com a membre del seu equip en representació del Maresme. Del seu discurs destaco la voluntat d’incidir en la informació i la formació de la militància, l’afirmació que cal “desacomplexar-nos”, per què “podem anar a qualsevol barri, de qualsevol ciutat, i dir que som els que hem fet més per ells”. Ha dit, com va dir fa quatre anys, que dedicarà més hores a passejar pel territori que a estar als despatxos i que ens cal més obertura i mostrar-nos com l’alternativa i la Casa Gran, també a les comarques de Barcelona. Per acabar, ha dit que vol: “Més Convergència, Més Democràcia i Més Catalunya”.

A continuació, han intervingut: Ramon Ferrer, de les Comarques de Lleida; Xavier Pallarés, de les Terres de l’Ebre; Quim Nin, de les Comarques de Tarragona; Jordi Moltó, de les Comarques Centrals; Albert Alins, de les Comarques de l'Alt Pirineu; Eudald Casadesus, de les Comarques de Girona i s’ha fet un homenatge als representants de les Agrupacions de la Catalunya Nord i de la Val d’Aran.

Immediatament després hem sortit i tothom a cercar la seva mesa electoral. Una per la votació del president de les respectives Federacions Territorials i un altra, segons la lletra de l’abecedari, per votar la proposta d’Artur mas pel nou Comitè Nacional. Dinar, si fa o no fa, com ahir, no gaire millor, i una estona de descans mentre esperem el darrer Plenari, a les sis de la tarda, que serà la cloenda oficial i solemne del 15è Congrés, un Gran Congrés.