11/7/08

15è Congrés CDC: Primeres impressions

Tot i haver estat penjat en posterioritat, aquest text es refereix a les primeres hores de Congrés.

Amb en Joan, que estava proposat per formar part de la Mesa del Congrés i en David, que assistia com a Blocaire convidat, hem sortit després de dinar de Mataró. A les quatre de la tarda ja érem al Palau de Congressos de Catalunya. Els tres ens hem acreditat com a blocaires, en Joan ha participat a la reunió amb els components de la Mesa i hem esperar l’hora de la taula rodona “Política 2.0 i blocs”. Interessant la diferència que la Carme-Laura ha fet entre “blocs polítics” i “blocs de polítics”, comparteixo amb ella que la política real es segueix fent al carrer, malgrat la influència d’internet defensada per altres ponents, com Marc Vidal i Saül Gordillo. Destaco el pas endavant de CDC en participació, convidant persones no militants a opinar sobre el procés, assistint a la ponència 4, “Regeneració política”.

Mentre a la cafeteria tenia lloc l’acte amb els blocaires l’ambient s’anava escalfant, el soroll anava augmentant i la gent que anava arribant començava a situar-se. La cua per recollir la documentació i la credencial s’anaven fent més llargues i els dirigents del partit començaven a circular.

La primera impressió ha estat que el partit era viu i que la il·lusió està a les cares de tots els delegats i delegades.

A continuació, una mica més tard del que diu el programa, ha començat l’acte oficial d’inauguració del Congrés. Xavier Trias, en representació de l’Agrupació de Barcelona, que ens ha acollit, ha fet la benvinguda, Felip Puig ha fet un segon discurs al voltant de la preparació i realització del congrés i finalment, Jordi Pujol ha fet el discurs inaugural. Una segona impressió ha estat que el President està més en forma que mai i que avui tenia un d’aquells dies en que està més fi. Recomano llegir el que escriurà la M. José, que molt aplicada anava prenent nota de tot.