8/7/08

15è Congrés CDC: EL CONGRÉS EN LÍNIA



El Congrés és el màxim òrgan de decisió d’un partit polític i Convergència no és cap excepció. Durant el congrés es renova l’equip de persones que l’han de dirigir i també es debaten les propostes ideològiques que marcaran el full de ruta dels propers anys.

Queda lluny aquell Consell Nacional del novembre passat, en el qual s’aprovà el Reglament del 15è congrés de CDC. Les Eleccions Generals del 9 de març van ser un parèntesi obligat i llarg, que ha fet que els delegats, i els militants en general, hagin treballar de manera concentrada les darreres setmanes. A més, la novetat dels Congressos Territorials encara han obligat a que el treball fos més intens.

Des de Mataró vam fer una important aportació al debat precongressual amb la Jornada que se celebrà el dissabte 24 de maig. La primera que organitzà una Agrupació local, just una setmana després que el Consell Nacional hagués aprovat les propostes de Ponències. Com sempre, la ponència d’ideari polític i la d’organització del partit són les que atrauen més als participants.

Però aquest Congrés, important com tots, el segon que CDC celebra a l’oposició a Catalunya i amb la mirada a les properes Eleccions al Parlament, tindrà una novetat. El debat serà seguit i explicat per tots aquells blocaires que s’hagin inscrit prèviament, siguin o no militants. Per la meva part, començo avui un seguit de post en els que em proposo explicar, des del meu punt de vista, com evoluciona el debat i quin ambient es respira, tot i que ja sabem que les coses no seran tant mogudes com en els que han celebrat recentment altres formacions polítiques.