1/2/09

CALDEJANT L’AMBIENT

Es nota que el responsable polític de la comunicació municipal és afeccionat al futbol. Qui va substituir Esteve Terradas, tal com explica a la seva manera Joan Jubany, membre del Consell d’Administració de Mataró Audiovisual, fa com aquells jugadors que abans d’un partit es dediquen a atacar el contrincant llençant comentaris innecessaris als mitjans de comunicació.

El senyor regidor s’atreveix a dir, respecte l’acomiadament del cap d’emissions de Mataró Audiovisual que “és l’oposició que ho capgira tot perquè no vol mitjans públics”.

Ell no hi era, però segur que l’Esteve li va explicar que, quan va començar a caminar el projecte de Mataró Ràdio, va ser una regidora de CiU, ara membre del Consell, la presidenta de la comissió encarregada de tirar-lo endavant. Va ser la M. José qui, amb companyia de la que avui és directora de l’emissora, va anar als diferents consells municipals explicant els objectius de l’emissora. Una cosa molt diferent és la necessitat de dedicar un bon grapat de milers d’euros a crear un canal públic de televisió (MaresmeDigitalTV) quan ja en teníem una de funcionant i que tots ens sentim nostra (TVMataró).

Però, sense entrar en debat, que ja el farem on toca, els fets referents a l’acomiadament del Sr. Sintas, són, objectiva i breument, els següents:

1. El dia nou de gener, casualment l’endemà d’un Ple Municipal i no abans, es comunica, al Sr. Sintas, la decisió ferma del seu acomiadament i els membres del consell reben la notificació per correu electrònic.
2. De forma immediata i d’àmbits diversos, arriben les queixes per no haver informat al consell i, contràriament, haver desconvocat una sessió programada de fa temps.
3. S’anuncia, com a reacció a les queixes de la majoria del seus membres, que es manté la convocatòria del consell pel dia 20 de gener.
4. Per por a haver “ficat la pota”, més que per prudència, s’inclou a l’ordre del dia de la sessió del consell la ratificació de l’acomiadament, tot i que el president (l’alcalde de Mataró) ja l’havia comunicat oficialment a l’afectat.

5. El dia 20 de gener, el president deixa sobre la taula el punt de ratificació de l’acomiadament, tot anunciant la negociació d’un acord. Les manifestacions per la manca de respecte als membres del consells és pràcticament unànime.
6. Es convoca sessió extraordinària del consell pel proper dia 3 de febrer, per tal de donar al vist i plau a l’acord amb l’excap d’emissions. L’acord inclou el pagament de més de 7300 euros (a càrrec de l’empresa pública) i una carta de recomanació per les qualitats professionals de l’afectat.

Després d’aquesta història tan galdosa, el responsable polític de la comunicació del nostre ajuntament té un argument de pes que ha de llençar abans de celebrar la reunió del consell d’administració: la cula és de l’oposició. No tinc clar que sigui una bona manera de cercar el consens, però segur que no és la millor forma d’assumir responsabilitats. I vosaltres?
.
Si voleu més informació, hi ha qui ha publicat els documents (aquí i aquí)