11/2/09

CATALUNYA PORTA D’EUROPA

Avui, l’executiva de les comarques de Barcelona de CDC es reunia a Granollers. De fet, la reunió estava programada per dilluns vinent, però s’ha avançat per fer-la coincidir amb l’acte que en Ramon Tremosa feia a la Sala Tarafa de la capital del Vallès Oriental.

Ens han presentat en Tremosa i hem parlar de la feina que està fent i de com veu la política nacional i l’acció de govern del Tripartit. Després de comentar alguns aspectes de la Federació, hem sortit junts del local de CDC i hem anat on feia l’acte, el primer com a candidat a les Eleccions Europees.


Tremosa, que ha estat presentat pel periodista Francesc Cano, ha començat explicant les raons per les quals va acceptar ser el candidat de CiU. Ha fet un repàs del que fa, destacant que sempre ha volgut participar del debat econòmic, polític i social del país, denunciant dèficits i anunciant oportunitats, però que no podia deixar passar l’oportunitat de passar a l’acció: “el pecat per omissió és el pitjor de tots”, ha dit.

La conferència, amb el nom “Catalunya, porta d’Europa”, ha estat una demostració que tenim un país “emergent”. A partir del “Pacte del Majèstic”, tan criticat per altres, on, segons ell, es van posar les bases que han permès que deu anys després, per exemple, els ports de València i Barcelona dupliquessin els de Marsella i Gènova en trànsit de contenidors.

També ha parlat de les tres revolucions econòmiques que han existit, l’agrícola, l’industrial i, actualment, la de les noves tecnologies. La darrera, a diferència de les altres dues, no depèn de la riquesa anterior, només cal fer be els deures per tenir èxit.

Una altra situació, dibuixada per Tremosa ha estat la que situa Àsia com a principal fàbrica, Europa com el millor mercat i la Mediterrània com un excel·lent centre de comerç, on la platja amb més valor afegit és la que va d’Alacant a Palamós. Això sí, hem de fer els deures, ha repetit, alhora que deia que amb una economia forta; la cultura, la llengua, ... i la nació, sobreviuran.

En la darrera part de la intervenció, el candidat de CiU a Europa ha contraposat el desenvolupament econòmic de les Megaregions als actuals Estats, on Catalunya està molt ben situada fent xarxa amb altres capitals mediterrànies.

Ha estat un discurs carregat d’il·lusió, que, en un moment que tothom ens dibuixa molt complicat, ha aportat esperança a les tres-centes persones que omplien la sala. La confiança que Tremosa té en el País s’encomana i provoca reaccions.