26/4/09

Males herbes per tot arreu

Fa temps que ho veig cada dia i crec que ha arribat l’hora de denunciar-ho, tot i que ho deu veure molta més gent, alguns amb responsabilitats importants.

Es tracta dels entorns (tots, encara que les imatges són només d’una part) del Centre Cívic de Pla d’en Boet, del qual es va dir que era l'equipament cívic més gran de la ciutat. Probablement és cert que és un dels edificis municipals amb més metres quadrats, però no és menys cert que una part molt important està ocupada per serveis municipals i una altra l’omplen les instal·lacions de la ràdio i la televisió públiques, deixant menys de la meitat de l’espai per a l’ús de les entitats del barri.

Però avui no és de l’equipament que vull parlar, sinó del seu entorn. Abans de la reconversió de l’antic magatzem de TESA en equipament, els carrers de l’entorn estaven correctament asfaltats, tot i que les voreres eren massa estretes. El govern va decidir que un equipament com aquest necessitava un altre entorn i, sacrificant places d’aparcament, tot i que s’estava creant més necessitat, va reurbanitzar els carrers que l’envolten.

Les lloses de ciment utilitzades d’un temps cap aquí a infinitat de carrers, es belluguen com en la majoria dels casos, moltes estan trencades o escrostonades. Però, no n’hi ha prou amb això, les pluges d’aquesta primavera han afavorit la vegetació i el carrer i la plaça dura de davant l’equipament sembla que volen convertir-se en un nou espai verd de la ciutat, llàstima que, de moment, l’únic que hi ha són males herbes, just aquelles que els serveis municipals haurien de procurar eliminar.