19/9/09

Consell Nacional de CDC



Avui Convergència celebrava el seu primer Consell Nacional després del període de vacances i, com és habitual, ha començat amb l’informe del Secretari General Adjunt, en Felip Puig, que ha fet una exposició de l’intensa activitat prevista per a les properes setmanes, de la que jo destacaria la participació de CDC en el Congrés del Partit dels Liberals Demòcrates i Reformistes Europeus que està previst celebrar el proper mes de novembre a Barcelona. Ja en el camp de la política nacional, no podia faltar la referència a la consulta popular fet fa pocs dies a Arenys. Ha quedat molt clar que Convergència donarà suport a totes les iniciatives populars que sorgeixin.
.
Ramon Tremosa ha estat el primer a parlar a l’apartat de l’informe sobre activitat parlamentària i ens hem pogut adonar que el nostre eurodiputat està plenament entregat a la seva feina. A més de les visites al territori, per a les que s’ha ofert a fer-ne tantes com calgui, s’ha integrat a la Comissió Econòmica i, com a suplent, a la de Transport. L’han seguit Pere Macias i Jordi Vilajoana pel que fa a la tasca de CiU a les Corts Espanyoles i, finalment, Oriol Pujol, quer ha fet una descripció de la situació a la política catalana. Al final d’aquest punt de l’ordre del dia, encara ha parlat en Xavier Trias. Curt, però intens, realment, està en forma i serà el proper alcalde de Barcelona.
.


A continuació ha estat el torn de l’Artur Mas, que ha fet l’informe com a Secretari General, amb un missatge clar: “Volem liderar el canvi per treure Catalunya de la crisi. Aquesta és la nostra prioritat pel curs polític que comença. Però, perquè Catalunya surti de la crisi cal un lideratge polític fort que també pugui influir en la política espanyola i l’actual president de la Generalitat no ho està fent. Per això cal un canvi a Catalunya. I el mateix passa amb el govern central, el Sr. Zapatero ha portat l’economia espanyola a una via morta”. Aquestes han estat algunes de les seves paraules.



En un altre moment i referint-se a l’interès de PP i PSOE per Catalunya, ha dit que abans de les eleccions només venen pels vots i quan governen perquè, per a ells, és una “mamella” per treure diners pels que manen. Ha acabat dient que Catalunya mereix i pot anar millor del que va en aquest moment, però que el canvi que fa falta només l’aconseguirem si sumem energies, esforços i voluntats.
.