25/4/10

Passejada pel patrimoni arquitectònic i natural del Veïnat de Mata



Aquest matí, juntament amb la Carolina i en Francesc, he participat a la passejada que la FAVM havia organitzat per donar a conèixer millor el patrimoni arquitectònic i natural del Veïnat de Mata.

Veient el programa de la passejada no és d’estranyar que la participació hagi superat la previsió feta per l’organització. Sortíem passades les deu de la plaça de Puerto Rico per enfilar el Camí de les Cinc Sènies. La primera masia que hem visitat ha estat a Can Dorda, la darrera de les Cinc Sènies, actualment arrendada a una cooperativa que es dedica al cultiu ecològic.

El temps se’ns tirava a sobre perquè era complicat moure’s tanta gent en un únic grup i això ens alentia. Hem passat per sota la Torre de Can Triter i per continuar cap a Can Gol i acabar a Ca n Tria, on ens esperava un esmorzar per tots els participants.

Han quedat moltes cases per visitar, però el compromís és tornar-hi aviat i jo ja penso en apuntar-m’hi. A més de la bona organització de la FAVM, val la pena anar amb guies com l’Agàpit Borràs, en Pep Riera i l’Oriol Bassa.