5/9/10

Acte de compromís amb Catalunya




Aquest matí el Fossar de les Moreres, un lloc molt especial pels catalans i per entendre moltes coses de la nostra història, s’hi han aplegat desenes de nouscatalans i també alguns catalans de sempre, la majoria regidors i diputats de CiU.

De Mataró hem sortit amb un grup d’una vintena de persones de diversos orígens, amb en El Mostafà El Kaderi, president del Secretariat Local de la Sectorial d’Immigració, al capdavant. Del grup Municipal també ha vingut en Francesc i allà ens hem trobat amb un altre grup del Secretariat de l’Alt Maresme, amb persones de l’executiva local de CDC i amb en Joan, que feia poques hores havia estat amb la gent de la Ciutat Jardí.

Ha estat un acte senzill però molt emotiu. Ha començat la Montserrat Candini, com a responsable sectorial de CDC, Àngel Colom, president de la d’Immigració, i la candidata a les llistes de CiU al Parlament de Catalunya i membre del secretariat, Auoatif Stitou, nascuda a Tetuan.

Una vintena de nous catalans han fet públic el seu compromís amb Catalunya. El Mostafà ha parlat representant al Maresme i ha estat un dels més contundents i clars a l’hora de defensar la necessitat d’un canvi i d’animar a les persones que han escollit Catalunya com a país a treballar per aconseguir-ho. Ha dit, adreçant-se a Artur Mas, que espera que el proper dia que es vegin sigui al despatx del President de la Generalitat.

Ha tancat l’acte el candidat de CiU a la presidència de la Generalitat que s’ha referit a l’enquesta que avui surt a “La Vanguardia”, de la que se’n desprèn que a Catalunya hi ha moltes ganes de canvi. “El canvi és a prop, és possible, està en marxa, però encara no està fet, cal treballar fins l'últim minut”, ha dit Mas. El contingut del discurs de Mas el trobareu aquí. Part d’aquest discurs la dedicat a agrair la feina que fa el secretariat de la Sectorial d’Immigració i molt especialment la del seu president, l’Àngel Colom. Abans de Mas ha intervingut la senyora Joana Gardés, secretària de la “Fundació Paco Candel”, a qui Colom ha presentat dient que el discurs de la sectorial és “caderia” i fent un reconeixement a la labor de Candel per la integració de la immigració procedent del sur de l’Estat els anys cinquanta i setanta
.