12/9/10

La Guia del CANVI


L’endemà de la Diada i a les 10 del matí a Lleida (156 Km) semblava que alguns consellers no hi anirien, però la gran sala on es van celebrar, primer els consells nacionals de CDC i UDC per separat i seguidament el de CiU, eren plenes de gom a gom i els primers els de Mataró.

El tema central dels consells era l’aprovació del programa electoral amb el que CiU es presentarà a les Eleccions al Parlament de Catalunya (28N). Quico Homs, director del procés d’elaboració del programa, l’ha explicat, tan pel que fa al procés participatiu d’elaboració (més de 8.000 aportacions), com pel seu contingut. Primer ho ha fet als consellers de CDC i més tard, de forma més reduïda i acompanyat de Paco Gambús (UDC) al plenari de CiU. Després d’escoltar-los, ja podem dir que tenim “la guia del CANVI a Catalunya”, definició que ha sortit diverses vegades dirant l’acte.


Només a la trobada dels consellers de CDC, David Madí ha explicat les línies generals del programa, en el qual ens va assegurar que tot està a punt per fer recórrer l’etapa final del camí que ens ha de portar al CANVI.



Ja en el Consell Nacional de CiU i després de les paraules de benvinguda per part de l'Albert Batalla, el secretari general de la Federació, en Duran i Lleida, va fer un discurs “mitinero” i ple de contingut polític, passant la paraula al nostre candidat a la presidència de la Generalitat, la persona que encapçala el CANVI, l’Artur Mas.

Mas va deixar molt clar, fent un símil esportiu i recordant el resultat d’ahir del Barça, que, per bo que sigui l’equip, no podem refiar-nos dels pronòstics i cal treballar fins el darrer dia a darrera hora, per tal de que el CANVI que necessita Catalunya es produeixi. El futur president de la Generalitat va tornar-se a referir al programa com a la “Guia del CANVI”, que a més, representa un projecte de país. Pel que fa al canvi, va deixar molt clar que no era només de persones, sinó un canvi en profunditat: de valors, de projecte, de lideratge, de prioritats,... En resum, va ser un discurs d’un veritable líder, que va engrescar a tots els presents a treballar al màxim fins el 28N per tal de guanyar les eleccions. Però no només guanyar, sinó guanyar bé per tal d’assolir la majoria necessària per fer un govern sortit de les urnes i no dels despatxos.