18/9/11

Mengem-nos el Món









Aquest matí he tingut l’honor de participar al projecte “Mengem-nos el món”, que es basa en oferir a entitats de nouvinguts i culturals un espai de trobada per a què puguin donar a conèixer aspectes culturals, socials i econòmics dels seus països d’origen, on se’ls convida a cuinar plats típics del seu país. Aquest projecte s’emmarca dins del Programa de Sensibilització, un dels programes d’Acomodació del Servei de Nova Ciutadania.
.
A partir de les 12 del migdia, a la seu de la “Hermandad Nuestra Señora del Rocío Divina Pastora”, a Torre Palauet, al barri de Cerdanyola, s’han trobat prop d’un centenar de persones de diverses entitats culturals del barri, que després de gaudir d’actuacions i jocs típics del col·lectiu convidat, que en aquesta ocasió ha estat el poble Diola (Sud del Senegal), representat per l’associació Oudiodial, han compartit plats també típics. A la tarda s’ha fet una xerrada sobre l’entitat i el país d’origen. No ha faltat una projecció sobre balls i costums tradicionals.
.
L’activitat es celebra trimestralment i ja hi han participat l’Associació de Bolivians, l’Associació d’Equatorians i el Casal d’Amistat amb Cuba, totes elles de Mataró, a més de la col·laboració de l’AMPA de Miquel Biada.
.
D’aquesta manera s’ofereix a les entitats un espai més de trobada per a què puguin donar a conèixer aspectes culturals, socials i econòmics dels seus països d’origen i de la tasca que fan les entitats de nova creació a la ciutat al voltant d’un element de germanor com la gastronomia. Afavorint la convivència i la cohesió al barri i a la ciutat. Acte que es suma a la Mostra d’Entitats o la Mostra Gastronòmica que també es celebra al barri de Cerdanyola.
.
A més de felicitar a les entitats participants, cal donar les gràcies a les tècniques dels serveis de Nova Ciutadania i Participació Ciutadana, que amb empenta i il·lusió dediquen el temps que cal a garantir l’èxit de les accions que es programen.