20/4/11

Rebequeria infantil al Port de Mataró


Llegeixo aquest dies la rebequeria del Govern Municipal, que no pas de l’Ajuntament de Mataró, com publica algun mitjà, pel nomenament d’en Joan Mora com a membre del Consell de Govern del Consorci del Port de Mataró.

Efectivament, el consell està format per sis persones nomenades per la Generalitat, que va apostar pel projecte des de l’inici, amb un govern de CiU al capdavant, i per quatre persones nomenades pel govern municipal, que, amb Manuel Mas d’alcalde, va posar uns quants pals a les rodes perquè el Port fos una realitat, apuntant-s’hi, això sí, quan es va inaugurar. Tothom recordarà el que va costar que s’arrangessin els accessos al Port que corresponien a l’Ajuntament.

No vull continuar sense fer un reconeixement al Sr. Josep Beltran, doncs sense ell, encara avui no tindríem port.

És cert que amb el tripartit governant a la Generalitat, el Consell Comarcal i a l’Ajuntament de Mataró i, conseqüentment la totalitat dels representants garantits a diversos organismes, els partits van fer un acte de generositat i van permetre, sempre que el nom els hi agradés, que altres tinguessin alguna persona propera a consorcis com el del Port o el de l’Hospital. Això s’ha de reconèixer.

Però també és cert que els que han governat Mataró els darrers 32 anys mai han consultat a ningú a l’hora de nomenar representants i, a més, sempre els han posat d’un perfil més polític que no pas tècnic. Feu una ullada als nomenaments d’aquest mandat per part de l’alcalde Baron i el seu equip: Alicia Romero (PSC), Ramon Bassas (PSC), Antoni Guirao (ICV) i Sergi Penedès (ERC).Tots regidors i nomenats sense cap mena de consulta ni coneixement dels altres grups.

Vist tot això, a què ve ara la sorpresa perquè un nou Govern de Catalunya nomeni noves persones per representar-lo?  A cas, el president del segon grup, en nombre de regidors, de l’actual Consistori no pot tenir res a dir en un lloc tant estratègic per a la ciutat com és el Consell de Govern del Port? Per què es demana consens, quan el comportament habitual del govern de Mataró, pel que fa a nomenaments, és de ni tan sols informar?

Finalment, pel que fa a l’expressió “nou càrrec” que algú ha publicat, no sé si el Sr. Bassas com a vicepresident percep alguna quantitat, però puc garantir que els vocals no en veuen ni cinc. No estem parlant de cap càrrec, sinó d’una representació.

Alguna cosa deu estar passant quan alguns s’exciten amb tant poca cosa i agafen aquestes rebequeries  a poc més d’un més d’unes eleccions municipals.

13/4/11

Nova edició dels premis GIMM


Ahir es va celebrar la dotzena edició dels premis que anualment atorga la Fundació GIMM. Per primera vegada hi assistia un President de la Generalitat de Catalunya, fet que encara li donà, si és que això és possible, més categoria a l’acte.

Enguany els premis van ser:

PREMI A LA INSTITUCIÓ, per a la Federació Catalana d’Esports per a Discapacitats Físics (FCEDF)

PREMI A L’EMPRESA, per a BJ Adaptaciones

PREMI L MITJÀ DE COMUNICACIÓ, per a Ràdio Estel, programa Catalunya sense barreres

PREMI A LA PERSONA, Isabel Palomeque

Tots ells, com han estat cada any, són mereixedors del reconeixement que se’ls hi feia, com va assenyalar el President, però a mi em va emocionar especialment el cas de la jove Isabel Paloque, que als 24 anys va patir un ictus que li va paralitzar la meitat dreta del seu cos.

La Isabel, amb el seu esforç i sacrifici, ha aconseguit, en set anys, poder-se expressar amb claredat i ser autònoma a l’hora de desplaçar-se. A més, és una noia completament independent, que viu sola i que ha escrit un llibre, titulat “Alta sensibilitat” en el qual explica la seva dura experiència.

Felicitats al GIMM, felicitats a tots els guardonats i moltes gràcies a la Isabel pel seu exemple.

12/4/11

Encarant la recta final que ha de portar el canvi a la Ciutat




Fotografies de Vicenç Llobet

Amb la ratificació en Assemblea de la llista que CiU presentarà a Mataró el proper 22 de maig i l’aprovació dels eixos del programa electoral, basat en el “ser, fer i ajudar a fer” que en Joan ja va explicar en la seva intervenció del passat 29 de març, quan va ser presentat com a candidat a l’alcaldia per l’Artur Mas, entren en joc tots els elements que faran possible un canvi al front de l’Ajuntament de Mataró.

Formen part de la candidatura de CiU totes les persones que han estat al costat d’en Joan els darrers quatre anys, excepte en Vicent, que no ho pot fer per que va ser nomenat director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, un lloc molt important per a la ciutat i la comarca, des del qual vetlla per l’educació dels nostres nens i nenes.
Aquest grup que ha treballat de forma intensa i constant, s’ha reforçat amb gent nova a la política, però ben preparada i coneixedora de la ciutat on viuen i treballen. En els primers llocs s’incorporen tres advocades, especialistes en àmbits diversos i dos economista, un d’ells, en Ramon Reixach, a més, mestre i especialista en la història de Mataró.

No falten històrics com l’advocat Amadeu Farré, que aporta la seva enorme experiència en administració pública.

Una candidatura que barreja l’experiència a l’Ajuntament i a l’administració amb la frescor de professionals preparats. Una llista farcida de gent que vol treballar per la ciutat però té feina fora de l’Ajuntament.


La proposta d’en Joan Mora portada ahir a l’Assemblea va ser íntegre, amb els trenta noms, vint-i-set més tres suplents. Una llista que tanca la Miguelina, una fundadora de CDC, que va ser secretària del Grup Municipal durant molts anys i que no ha deixat de treballar per a CiU com a militant voluntària.