23/9/14

Mataró dóna suport a la consulta del #9N2014


Avui a Mataró s’ha celebrat el Ple Municipal extraordinari per tal de debatre i posar a votació la proposta de resolució presentada pels grups municipals de CiU, ICV-EUiA i la CUP de suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014, a la qual el grup municipal socialista havia presentat una esmena a la totalitat.

Després de la lectura dels dos textos i la intervenció del president d’Òmnium Cultural a Mataro, que havia sol·licitat la paraula en nom d’Òmnium i l’ANC, ha començat el debat.


Sorprenent, en el seu posicionament, els grups contraris a la proposta han estat més estona parlant del ROM i del fet que s’hagués habilitat un espai a la planta baixa de l’edifici de l’Ajuntament perquè el nombrós públic assistent pogués seguir la sessió, que no pas del contingut de la moció. Abans s’havia fet una concentració convocada de manera espontània a través de les xarxes socials i en la que s’ha llegit la proposta que poca estona després es portava a aprovació al Ple Municipal.



L’esmena a la totalitat del grup municipal socialista no definia un posicionament clar. Estan a favor de la consulta però diuen que abans cal arribar a acords i consensos, que ja ha quedat clar que el govern central no vol. Això la converteix en ambigua, sembla que vulguin però no es decideixin a fer el pas. Fan un pas endavant i dos enrere, en diuen una de freta i una altra de calenta.

El Ple d’avui ens ha donat l’oportunitat de demostrar la unitat del món local, de demostrar la unitat de les forces polítiques i de la societat civil en favor del DRET A DECIDIR. Els socialistes tenien l’oportunitat de sumar-se als que defensem el dret democràtic de la gent d’aquest País a decidir sobre el seu futur i han preferit mirar-s’ho des de la distància, tot i que és cert que amb la seva abstenció han permès, avui i en ocasions anteriors, que les propostes presentades per altres prosperin.

La Junta de Portaveus ja va aprovar el passat mes de gener una declaració institucional de suport a la consulta per decidir el futur polític de Catalunya, i també en aquella ocasió va ser gràcies a l’abstenció dels socialistes, però ha arribat l’hora de la veritat. Ara tenim les eines per convocar els ciutadans a votar, ara tenim una llei de consultes aprovada pel 80% del Parlament català. La Llei de consultes aprovada pel Parlament de Catalunya, redactada i aprovada en el marc legal existent, ens dóna garanties democràtiques per decidir el nostre futur i el dels nostres fills.

Ha arribat l’hora de la democràcia. És l’hora de la veritat i el procés és irreversible. Podem estar junts al costat de la ciutadania o ser sords i cecs davant el clam popular. La gent de CiU, amb convicció i responsabilitat democràtica, ens sumem als que VOLEN DECIDIR SOBRE EL SEU FUTUR. Perquè, el ciutadà, pensi el que pensi, voti el que voti, pugui opinar sobre el País que vol per a ell i els seus fills.

Som molts els que estem convençuts que per a la defensa de la llengua, la defensa de la cultura, la defensa dels drets individuals i col•lectius com a poble, per a l’optimització dels nostres recursos i l’eficàcia dels serveis públics ens cal una nova i diferent relació amb l’Estat Espanyol, però avui, ara, ... el que estem demanant és poder decidir el nostre futur democràticament. Des de la solidaritat, des del civisme, des de la convivència i la cohesió social, .... VOLEM VOTAR !!