30/12/14

Ens ha deixat Josep Canals, músic i mestre de músics



La Cultura a Mataró ha perdut un dels seus grans homes, el Mestre Josep Canals, que amb Pere Gonzàlez, un altre gran artista i mestre, va fundar el 1962 l’Escola de Música de Mataró, que avui forma part del grup d’Escoles de Música del Liceu.

Fill de músic, va començar a tocar el piano, el seu inseparable company, de molt petit, essent alumne de música de l’Escola d’Arts i Oficis.  Va exercir de mataroní tota la vida. Va dirigir la música dels Pastorets i de l’Ofici de les Santes.

Fa un parell d’anys va rebre, juntament amb el Mestre González, un important reconeixement amb motiu del concert del 50è aniversari de l’Escola de Música delCentre Catòlic celebrat a la Sala Cabanyes. El setembre de 2013 vaig tenir l’honor de presidir l’homenatge que li va fer a ell i al Mestre Gonzàlez el Centre Atlètic Laietània. Acte que va comptar amb una extraordinària conferència del musicòleg mataroní Joan Vives i l’actuació de “Màgic Trio” i la Coral la Nota, que el Mentre Josep Canals va acompanyar al piano.

Gràcies Mentre Canals pels vostres anys dedicats a la ciutat i a la formació de joves músics.