2/5/16

40 anys de La Romeria de Mataró



La Romeria Rociera de Mataró té una llarga tradició a la ciutat i entre les entitats que hi participen. La trobada anual celebra 40 anys amb una salut excel·lent i segueix convocant milers de mataronins i mataronines amb un grapat d’actes culturals i tradicionals.
Una setmana abans tindrà lloc, com cada any, la “MisaRociera” a la Parròquia de Maria Auxiliadora i l’elecció de les “Rocieras y Damas de Honor de la Romeria” a la plaça d’Andalusia. Elecció que anirà acompanyada dels quadres de ball d’entitats col·laboradores i de la Casa de Andalusia.
L’acampada de “romeros” el divendres, les actuacions a l’escenari central el dissabte, enguany amb alguna sorpresa, i la pujada a peu al Parc Forestal amb la celebració de la “Misa Rociera” i la visita de la Verge a totes i cadascuna de les entitats participants acompanyats per les notes de la “Salve Rociera”, seran els actes on hi haurà més participació.
Als escenaris de les diferents casetes podrem gaudir de les actuacions dels quadres de ball de les respectives entitats culturals andaluses participants i les seves convidades, mentre tastem les tapes acompanyades d’un bon vi. Amb tot això passarem un cap de setmana agradable. Ho farem acompanyats d’amics i col·laborant a mantenir vives a casa nostra les tradicions i la cultura andaluses, la de molts dels nostres pares i mares. Aquesta és una tasca que les entitats procuren fer durant tot l’any però que aquests dies tenen la satisfacció de compartir-la amb tota la ciutat i amb els milers de persones que ens visiten procedents de tot Catalunya.
La Romeria segueix millorant any rere any. La d’aquest 2016 ja serà la cinquena edició de la nova etapa al Parc Forestal, que ha esdevingut un espai recuperat per a la ciutat i preparat per celebrar-hi nous esdeveniments. Però aquest no és l’únic aniversari. Com deia al començament, estem davant la quarantena edició de la “Romeria Rociera de Mataró” organitzada per la Casa d’Andalusia.Fet que mereix un reconeixement perquè si tot això és possible és gràcies a un munt de persones anònimes que segueixen treballant per mantenir la “Romeria” viva i fer junts el camí. Així doncs, vagi per davant un sincer reconeixement i agraïment a tots els organitzadors i col·laboradors.
Només em queda encoratjar l’organització de la Casa d’Andalusia perquè continuï mantenint viva una de les tradicions més alegres i festives com és  la Romeria.
Andalusos vinguts fa anys a la ciutat i persones nascudes aquí ens trobarem una vegada més per fer junts el “camino” i viure l’emoció d’acompanyar la “Reina de las Marismas” i demanar-li que ens doni forces per afrontar un nou any.
Feliz Romeria y Viva la Virgen del Rocio.


Joaquim Fernàndez i Oller
Regidor de Cultura